Posts

Showing posts from February, 2017

My adorable Anas

Image
Anas Zahrin, 1y10m.. Attention seeker, selalu buat macam-macam benda yang membuatkan omi bertukar hijau Bila tau omi nak marah, cepat-cepat datang peluk omi..dia tau omi akan kalah dengan tektik dia..cehh!
Dia memang dah tak nak duduk carseat, selalu jugak la buat stunt dalam kereta yang mana setiap stunt dia tu boleh buat jantung omi berhenti sesaat dua..herghhhh 😩 #jangantiruaksiini
Sebulan lebih je lagi dah nak masuk dua tahun.
Orang selalu ingat baru setahun sebab kecik comel macam omi, ehhh? hahaha..
Pandai apa dah??
Pandai cakap Pandai baca alif, ba, ta Pandai baca a,b,c Pandai nyanyi - hafal lagu boboiboy galaxy paling tak boleh blah 😅 Pandai buat lawak Pandai bergaduh - dengan abamar Pandai mengamuk, merajuk Pandai membazir diapers - abang masuk toilet buang air, dia pun sama pergi bukak diapers konon nak kencing 😂 ok, dah boleh potty train. Pandai bodek omi, papa
ehhh, pandai belaka lahhh. Itu yang kadang-kadang omi bertukar warna, hijau, biru, merah, kelabu.
Masih lagi k…

Bento Ammar #4

Image
Breakfast Box untuk hari ni, ini je yang mampu omi sediakan untk anak-anak. haha. Suami tak ada minggu ni, so tak ada "alarm clock" yang nak tolong azankan kat telinga sesubuh gajah. 
Harapkan alarm clock handphone sendiri yang selalu di set pukul 6.15 pagi. Memang tak laa nak menumis segala bagai dengan waktu yang singkat. Yang penting anak-anak suka, omi gembira 😂😂
Hari ammar kena bawa bekal memang anas pun akan bawa sekali. Kalau tak nanti dia mengamuk sepanjang pagi. Omi berlaku adil, sediakan untuk kedua-dua sekali. 💗

Bucket list #1 - Menjahit

Image
Rasanya dah bertahun-tahun dah terperammm je dalam bucket list. Macam tak de inisiatif nak mula.. Memandangkan banyak sangat kain ela yang orang bagi terperap je dalam almari sampai dah berbau almari pun ada ni..haha. Gigih jugak la pasang niat dan cari masa nak belajar..
Korbankan kain yang murah-murah dulu. Contohnya kain yang suami belikan. Dia sendiri ngaku kain murah.siapa suruh..hahaha. Kain yang lain sayang nak korbankan untuk belajar. Silap potong nanti menangis bucu meja.
MIL bagi je dah 4 pasang, 2 pasang batik sarawak, sepasang kain apa entah, sepasang lagi dah buat baju raya tahun lepas. FIL bagi sepasang kain saree dari tahun 2014 kot kalau tak silap, pun tak siap jadi baju lagi. Hahaha.. Birthday present dari SIL tahun lepas sepasang. Ada lagi beberapa yang husband belikan dan hadiah dari siapa entah, sampai dah tak ingat sebab bertahun- tahun simpan. So tahun ni siapa-siapa nak bagi hadiah tolong jangan bagi kain.hahahahaha..demand!
Dalam family saya, emak memang pand…

Busy Book versi JIMAT

Image
Termenung ku sendiri, hati sayuuu mengenang diri mu...sobsobss. Tetiba fefeeling satu hari di hari raya ni dah kenapa?? Ambik mood sedih kejap sebab nanti terpaksa berjauhan dengan suami beberapa hari. Gitu laa, demi memenuhi syarat kelayakan gred baru. Its okey baby, bersusah payah dahulu bersenang lenang kemudian.inshaAllah..My prayers always be with u.. Actly nak cerita pasal projek busy book untuk anak-anak. Lamaaaa dah teringin nak buat tapi asyik la tergendala beberapa kali. Bila mood rajin dah datang cepat-cepat la proceed supaya tak terbantut lagi niat tu. Saya ubah sikit mengikut cost poket sendiri. Haha. Kalau ikutkan nak laminate mahal jugak kalau beli laminating film. Pergi book store dekat warta bangi (kip mall) tanya harga laminate film tu, 100 keping dalam rm50. Memandangkan bajet saya dibawah rm50, fikir cara lain untuk menepati bajet sendiri.hehe. Printing cost : rm20
White board marker : rm2.10 (mr diy)
White board duster : rm1.40 (mr diy)
Sheet protector : rm5.40 (…