Posts

Showing posts from October, 2016

Misi mencari kinder

Memandangkan dah bulan 10, kelam kabut jugak la memikirkan kinder untuk ammar next year. Macam tak percaya je saya ada seorang anak yang dah nak bersekolah. Haha.
Set cuti sehari ajak suami pusing-pusing bangi survey kinder yang paling dekat dengan tempat kerja saya. Kalau dekat senang sikit nak hantar dan ambik. Suami bawak motor dan saya tak yakin nak bagi anak naik motor dengan suami. #clingymom
Tapi ada jugak kami apply kinder sekitar putrajaya, private & public. Macam kinder di bawah Jabatan Perdana Menteri. Dah dapat dah jawapan. Tapi mengecewakan. "TIDAK LAYAK"

Yang mana entah dikatakan tidak layak. Status gaji kah? Mungkin.

Jadi, selasa lepas saya dan suami meronda-ronda sekitar bangi lepas hantar anak-anak ke taska. Dari satu kinder ke satu kinder kami pergi.

Tanya pasal kekosongan

Tentang yuran bulanan, yuran tahunan

Tentang modul

Dan sebagainya..

Alhamdulillah, tak sampai setengah hari selesai urusan.

Disebabkan ini baru pertama kali nak hantar anak ke kinder…