Posts

Showing posts from August, 2015

Pentingnya atur waktu tidur anak!

Assalamualaikum..
Lepas sebulan memulakan tugas, menjadi seorang ibu bekerjaya..ada masa lagi ke nak berblog??
Haha! mesti la ada..tapi jarang la kan..masuk-masuk kerja dapat bos baru lagi. belajar sesuaikan diri dengan cara kerja bos baru. nasib baik la dapat bos semua baik-baik belaka. hewhew.
Hari ni rasa macam nak share pasal waktu tidur anak. kenapa aku cakap penting? penting pada aku la, memang sangat, sangat penting! orang lain aku tak tau la penting ke idokk nak set timing anak tido..
Penting supaya; aku boleh memasak/buat housechores yang lainaku ada masa yang berkualiti jugak untuk berehat/tidur/menguruskan diri 
Dulu sebelum ada anak, aku selalu jugak dengar keluhan mak-mak lain pasal anak susah nak tido malam la, tak tido siang la. so, mak-mak ni terkejar-kejar nak buat macam-macam benda kat rumah. nak berak pun tak sempat hoii, anak dok meraung berpaut kat kaki tak bagi pergi jamban. apa kess??
Masa dapat ammar dulu, aku berpantang kat rumah family. anak first kata kan, s…