Posts

Showing posts from May, 2015

Pengalaman berpantang sendiri

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dah hari ke 36 berpantang.tengah menghitung hari nak berjimba jimba kat luar rumah..Allah, tepu rasa kepala otak tak dapat keluar rumah.pastu meluap luap pulak rasa nak naik keje cepat sebab terasa lama betul pantang kali ni..kahkah.masa anak check jaundis pun suami yang bawak, aku duduk rumah diam-diam,hari first check jaundis je dapat ikut..checkup sebulan baru la dapat keluar itu pun ke klinik je.masa time ammar dulu lepas checkup sebulan aku berjaya jugak bodek suami pergi jusco..haha.kali ni failed!dia dah dapat baca permainan bini dia nak keluar rumah..ciss!
Ok la.sebelum berakhirnya 44hari perintah berkurung, i ols nak share la pengalaman pertama berpantang sendiri..ni bukan tips ek, ni berdasarkan pengalaman aku je..lain orang lain cara berpantang. nak cerita sekarang sebab lepas 44hari i ols nak berjimba-jimba, bila kepam lama sangat takut lupa.maklumlah, lepas beranak ni cepat sangat jadi pelupa.urat banyak putus..haha.
Masa awal-awal tau preg…