Posts

Showing posts from April, 2012

Awal Lagi

Image
hari ni aku nak cerita pasal awal, bukan cerita awal ashaari yang bakal berkahwin dengan scha alyahya ye. bukan, bukan. semalam pagi-pagi aku dah merayap balik segambut. dalam entry lepas dah cerita yang kucing aku ada appoinment dengan doktor beliau pada hari rabu. kelass kau, kucing pon ada appoinment okey! bergegas aku berlari berkejaran ambik adik aku dengan kucing kat rumah.




hai saya curve. hari ni appoinment saya yang ke empat dalam bulan ni. doktor cakap saya dah sihat tapi saya benci kena drip setiap kali jumpa doktor -.-
isi hati kucing aku, aku tolong sampaikan. kalau dia bercakap kang korang pengsan pulak dengar :D lega sikit hati aku tengok beliau dah sihat -.-
okey, bukan nak cerita pasal kucing kesayangan sebenarnya. itu baru mukadimah. mari masuk ke isi penting bagi title di atas.
memang aku jenis suka bercerita, cerita apa je yang berkaitan dengan aku. straight to the point. aku pregnant! ye, pregnant! masih terlalu awal untuk di khabarkan sebenarnya. tapi, apa salahny…

kecintaan

Image
bila belum kawen, orang sebok bertanya bila nak kawen. bila dah kawen, orang sebok bertanya bila nak ada anak. kalaulah aku tau macam mana nak menjawab soalan tu dah lama aku jawab -.-' aku ni pencinta kanak-kanak. kalau Allah bagi rezeki, aku tak nak rancang-rancang. ikut kan hati mau tiap-tiap tahun beranak :D bhahahaa ~
anak tu amanah yang Allah bagi pada kita. tanggungjawab kita untuk mendidik dengan sebaik-baiknya supaya dapat menjadi manusia yang terus menegakkan islam. berat tanggungjawab tu. sebelum ada anak ni kenalah prepare dari segi mental dan fizikal. menambah segala ilmu-ilmu yang boleh dipraktikkan kemudian hari. bukan senang hoi. 
seriously, aku sekarang suka sangat baca blog-blog atau artikel yang bersifat keibu bapaan. blog-blog macam ni banyak info-info yang best. baca cerita-cerita pengalaman mereka yang pertama kali menjadi ibu, dari anak baru lahir, first solid food untuk baby, first crawl sampai la anak dah boleh berjalan dan bercakap. kagum jugak dengan ibuba…