dia mangsa keadaan

cerita adik beradik yang tak dapat dilupekan, nak share sket dalam diari elektornik ni supaya tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas tak berhabuk dek sawang :D

CERITA 1: On The Way Balik Rumah (dalam kete) ~ sumber dari amy

kejadian berlaku waktu tengah hari, budak-budak baru balik sekolah ~

mak : budak-budak dah balik sekolah, cube mie(amy) tengok kalau ade bang cik (apit) ngan adik jalan kaki kat tepi-tepi tu..


amy : takde pon


mak : haa tu macam bang cik je yang jalan ramai-ramai tu..


amy : tu anak india la mak :D


mak : laa mak ingatkan bang cik tadi (gelak)




ni la apit, kulit die memang paling gelap dalam adik beradik sebijik muke arwah ayah. heehee ~


CERITA 2 : Bangun Lewat ~ sumber dari amy jugak

kekecohan berlaku di rumah pada waktu pagi. sib baik time nih saya dah masuk kolej :)

mak : bang cik, bang cik bangun cepat dah nak dekat pukul 7, mak terlambat bangun. cepat siap kang lambat g sekolah. g mandi dulu kang mak kejut adik pulak. (cenggini la emak time pagi kalau kejut anak-anak pegi sekolah, die yang havoc. anak-anak relax je tak takot kene denda :D)

apit pon bangun tergesa-gesa tanpa tengok jam, terus memanjakan diri dalam toilet. die ni kalau mandi tak dekat sejam tak sah tapi memandangkan rase dah lewat bangun mandi pon ala kadar jela. lepas siap-siap terus salam emak, mengayuh basikal dengan penuh kekentalan (time ni dah berjaya naik taraf hidup hasil bodek emak untuk beli beskal) nak sampai sekolah cepat. gile kau jadi ketua pengawas nak sampai lambat! memang menempah maut =.=' amy yang tersedar dengan situasi terus bangun inform kat mak baru pukul 5.30 pagi, mak terus tepuk dahi :D 

amy :  mak baru pukul 5.30 la...

mak : ha?? bang cik dah pegi sekolah dah :D mak ingat dah dekat pukul 7, mak lupe set alarm mak bangun tengok jam dinding tu dah dekat pukul 7 -__-

amy : jam tu dah habis bateri :)

lepas bape minit apit patah balik ke rumah dengan muke monyok :D

apit : sekolah belum bukak lagi la mak :( 

mak : :D yela baru nak pukul 6, mak ingat dah terlambat tadi...

hahahaa mangsa keadaan, tapi yang peliknye mak dengan apit dua-dua tak perasan ke kat luar rumah tu gelap gelita lagi?? kalau dah nak pukul 7 kan mesti dah cerah sket :D macam-macam la diorang ni..heehee


CERITA 3 : Gaduh-Gaduh Manje ~ yang ni pon sumber dari amy jugak :D

situasi dalam bilik emak di mana amy tengah study untuk upsr, apit pulak sebok dengan mainan otomen melawan raksasa :p

amy : apitttt...diam la kak mie nak study ni :(

apit : (buat pekak je masih meneruskan misi melawan raksasa)

amy : kak mie cakap diam, diam la, kak mie nak study ni (lebih tegas)

apit : (still buat tak tau jugak, masih lagi mengeluarkan bunyi bunyian seperti otomen melawan raksasa)

amy : eeeee...pang! (hamek kau kene sekali) :D

nak tau tak ape yang amy buat nak mendiamkan apit?? hahahahaaaa sumpah sampai sekarang terbayang dan tergelak dengan diorang nih :D

akibat kesabaran dah sampai kemuncak, amy tanpa berfikir panjang terus capai pasu bunga (saiz kecik takdela besar sangat) dan dihentak ke kepala apit. time tuh apit memang terus senyap la. tergamam barangkali :D pasu pecah berderai, kepala apit pulak bertelo >__<" bile amy tersedar ke alam realiti camni la jadinye ~

amy : apit, kak mie mintak maaf kak mie tak sengaja (sambil nangis-nangis usap kepala apit yang bertelo)

apit : (kaku terus tak bersuara)

amy still nangis-nangis sambil kutip kaca pasu bunga tadi untuk lupuskan bukti jenayah yang die dah buat. takot mak tau la tu..heehee :) akhirnye amy dapat 4A1B je untuk upsr, mungkin rase bersalah beliau terhadap apit masih ade maka tak boleh fokus sepenuhnye :D


amy ~ apit
kesian apit selalu jadi mangsa keadaan :)