Posts

Showing posts from 2011

KL-Melaka-Johor-KL

Image
dah dua minggu budak-budak degree masuk belaja. kira belum expired lagi la entry hari ni, sebab entry ni ada kaitan atau sama tarikh dengan budak-budak degree masuk mendaftar. percutian yang tak berapa nak dirancang sangat. mula-mula emak sorang je yang bercadang nak menghantar anak kesayangan beliau ke uitm melaka kampus bandar. last minit, habis semua anak beranak beserta cucu nak turut serta bagi sokongan padu pada adik merangkap anak merangkap makcik jugak supaya menjadi pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang pada nusa bangsa *patriotik!*
memandangkan gambar terlalu banyak berkepuk-kepuk, sila la tatap sampai terjojol bijik mata, malas nak menaip sebab mata dah juling menatap gamba berdozen.


semua eksaited kemain walaupon sesat mencari tempat penginapan amy -.-'

afrina batrisyia

apsal sekarang space kete lembu makin mengecik?? doplohdua tahun yang lampau space kete lembu ni agak besar la jugak.


kemana tumpahnye kecantikan emak kalau tidak ke anak-anak..bhahahaa, rasa …

Carrot Cake

Image
tibe-tibe mengidam nak makan carrot cake lepas rase carrot cake yang kak rose buat bulan lepas, sedap oOo :D ape lagi terus mintak resepi nak buat, konon-konon perasan carrot cake buatan tangan sendiri akan rase sedap setaraf carrot cake yang kak rose buat. heehee! takpe memang hobi saya suke mencuba sesuatu yang baru dan modified ikut sesuka hati =.=' kau berani?? haahaa! memang simple habis la nak buat kek ni, pejam mata pon bleh, haa yang ni tipu jangan pejam mata kang termasuk kulit telur pulak dalam tu. tapi memang senang la! jom tengok bahan-bahan nak buat, saya suke pakai ikut cup kalau yang timbang-timbang ni haremm tak reti :D
BAHAN-BAHAN:-
2 cawan tepung gandum 2 cawan gula 4 biji telur 3 cawan carrot yang diparut (dalam 2-3 batang carrot) 1 1/4 cawan minyak jagung/sayur (mane-mane jela) 1 sudu kecil esen vanilla 1 sudu kecil garam halus 1 sudu kecil baking powder  1 sudu kecil soda bikarbonat 1 cawan walnut cincang


ayak tepung, garam, baking powder dengan soda bikarbona…

dia mangsa keadaan

Image
cerita adik beradik yang tak dapat dilupekan, nak share sket dalam diari elektornik ni supaya tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas tak berhabuk dek sawang :D
CERITA 1: On The Way Balik Rumah (dalam kete) ~ sumber dari amy
kejadian berlaku waktu tengah hari, budak-budak baru balik sekolah ~
mak : budak-budak dah balik sekolah, cube mie(amy) tengok kalau ade bang cik (apit) ngan adik jalan kaki kat tepi-tepi tu..


amy : takde pon


mak : haa tu macam bang cik je yang jalan ramai-ramai tu..


amy : tu anak india la mak :D


mak : laa mak ingatkan bang cik tadi (gelak)




ni la apit, kulit die memang paling gelap dalam adik beradik sebijik muke arwah ayah. heehee ~

CERITA 2 : Bangun Lewat ~ sumber dari amy jugak
kekecohan berlaku di rumah pada waktu pagi. sib baik time nih saya dah masuk kolej :)
mak : bang cik, bang cik bangun cepat dah nak dekat pukul 7, mak terlambat bangun. cepat siap kang lambat g sekolah. g mandi dulu kang mak kejut adik pulak. (cenggini la emak time pagi kalau kejut anak-anak peg…