Posts

Showing posts from 2010

Lasagna Simple Mudah Cepat Sedap

Image
mari main masak-masak bersama chef qilalalala :D main betul-betul gune dapur gas ye bukan main macam zaman hingusan pakai ranting kayu, daun kering, tin kosong dan sebagainye. sejak menginjak zaman kedewasaan ni dah tak main macam tu dah, masak-masak pastu buang. gile kau nak makan pasir, daun, batu segala =.= kali ni masak konfem boleh makan dan dijamin takkan keracunan. resepi ni tak berape nak asli sangat. ikut suke hati dan tahap kecerewetan tekak masing-masing okey! eh lupe nak bagitau menu ape. opkos la western food lagi. dah lupe ke cikqila ni tak mengaku lidah melayu. sile tampa laju-laju sekarang! =,=

BAHAN-BAHAN UNTUK LASAGNA CIK QILALALALA~ lasagna (yang instant punye tak payah pre-cooking)mozzarellasos spagetti yang mix mushroomsos spagetti alfredo portobello (nak pakai carbonara, mushroom soup pon boleh jugak kan dah bagitau ini resepi ubah suai)bawang besar, bawang putihayam/daging kisarikut suke hati nak tambah ape!
CARA-CARA MASAK LASAGNA CIK QILALALALA~

macam biase tumi…